OMG!!!

Hello!!!!!!!!!!!!! Är så sjukt glad nu!! :D Har äntligen fått min laptop!!!!!!!!!! ;D hihi gissa om det kommer komma mycket uppdateringar och bra inlägg!!! :D
ååååååh så himla kul det är att skriva på denna dator!!!! kommer skriva långa inlägg, så håll utkik!! :D

Dressyrlektion

Heeej! Nu är jag hemma efter att ha varit hos hästarna. Red först ut på Zorina, då följde Mengeh med på Wakan. Vi red lite följa jonn. Det tyckte hästarna var kul. 
 
Så hade jag också min andra dressyrlektion på Shaheeri för Agneta! :D Det gick verkligen super! Vi jobbade med att Shaheeri skulle gå i rätt form när jag bad henne i skritt och trav. Först jobbade vi på en volt, och sen även på åttor och serpentinbågar! I slutet gick hon riktigt fint, även i vänstervarv som vi har lite svårt med. 
Shaheeri har ju inget öga på högersida, så i vänstervarv när hon går stäld och i form ser hon inte vart hon ska gå. Då är det svårt att ställa henne och rida rätt eftersom hon vill se vart hon går. Men vi klarade det nu, tack vare Agnetas bästa hjälp!! :D 
Gå in på Agnetas hemsida!!! www.gronvalla.se 

Få upp konditionen på din ponny del 2

Hej! Nu är vi inne på vecka 2 på träningspasset! Den här veckan ska jag göra detta med Wakan.
 
Vecka 2
 

Rid 45-60 minuter per dag. Klättra i skritt en dag. Då klättrar du i fem minuter, gör en paus och klättra sedan ytterligare fem minuter. Övriga dagar består av lätt arbete; lite i trav och lite i kort galopp (i lätt sitts). Rid ute i terrängen. 
 
Ps. Glöm inte att skritta av och fram i 20 minuter, och räkna in dom 40 minuterna i träningspasset! :) 
 
 

Bildbomb på Zorina<3

Hej! Vill tacka för den höga statestiken donhär 3 senaste dagarna! Verkligen kul att så mpnga har kollat bloggen! 
Vill också tala om att Shaheeri's pass har kommit!!!!!! :D Jaaaaaaaaa, nu kan vi äntligen börja tävla lokalt och licens löp!!!! :D 
 
Här får mi lite bilder på Zorina<3 
 

Girl kväll med sis

Tjohej! Har varit hos tandläkaren idag. Hade inge hål om tur var!! :) Efter att jag varit där gick jag och mamma en runda på stan. Sen tog jag bussen från Lund, byta i staffanstorp och sen blev jag hämtat i Genarp och åkte direkt till hästarna. 
Jag och Mengeh red hästarna. Först red vi ut på Shaheeri och Lilleman, då red jag såklart Shaheeri. Därefter red vi lite på gräsvolten med Wakan och Zorina, då red jag Wakan. 
Om ni vill kan jag skriva ett mer detaljerat inlägg om ridningen, men bara om NI vill! 
 
Nu ska jag och Mengeh titta på film, ha fotbad, ta på ansiktsmask mm :D 
Hörs kanske sen :P 
 

Få upp konditionen på din ponny del 1

Hej jag tänkte skriva ett tips i 4 delar om hur man får sin häst i bra kondition. Det här sättet tänkte jag andvända på Wakan. Tipset har jag tagit från en bok som heter "Lär känna din ponny". 
 
Skritta alltid minst 20 minuter före och 20 minuter efter varje pass. De 40 minuterna räknar du in i träningspasset. 
 

  Vecka 1 

Skritta de första dagarna. Trav och någon kort galopp i slutet av veckan. Rid cirka 45 minuter varje dag. 
 
 
Japp det var första delen det. Och det är vad Wakan har gjort denna vecka. :) 
 
 

Tävling!

Jag är med och tävlar om att få demhär sakerna på den här bloggen www.carlssonpaket.se   http://www.avantiafritid.se/ 
gör det ni också! :) 
 

Dagens ridning!

Hej! Nu har jag ridit i det kalla vädret! Jag red Wakan ich Shaheeri! såhär gick det:
Wakan: red jag först. Det här är/var andra gången jag red honom sen han komhit. Vi tog en liten tur i skogen. Han känndes pigg och framåt. Det känns fortfarande som att rida på en björn när jag rider honom. Men jag vänjer mig säkert snart vid att rida bredryggda hästar ;). 
Jag tog några små korta galopper på honom också. Han har rätt stor och klumpig galopp, eller vad man ska säga. Men den vänjer jag mig säckert snar vid!
 
Shaheeri: red jag sommarbetsrundan med. Jah harinte ricktig räcknat ut än hur lång den är, men den tar längre än en timme att rida :D. Älskar långa rundor. Med Shaheeri travade och galopperade jag mycket. Hon känndes jättefin, Jag klättrade också med henne i en rätt brant backe, så att hon ska få mer muskler ;) Klättra tycker hon är jättekul! Särskilt när hon får galoppera uppför backarna! :D 
 
Jag hade tänkt att rida Zorina också, men batteriet till strömaparaten var slut så Lilleman rymde hela tiden när jag tog ut ett av stona, så det gick inte :( 
 
Men ska äta nu, är vrålhungrig! Har inte ätit lunch än... 
Inlägg kommer sen om att bygga upp konditionen på en häst :)

Halloween hoppning!

 
 
 
Hej! Här kommer inlägget om halloween hoppningen. 
På morgonen åkte vi ner till hästarnas hage. Mamma och Mengeh fick rida upp Wakan och Lilleman medans jag borstade och fixade Shaheeri. Det var iskallt att stå still så borstade henne mycket och länge för att få henne ren + att få upp värmen ;)
Jag hade ingen mobil med mig så kunde inte se hur mycket klockan var, men det känndes som att den var mycket! Och det var den! När mamma äntligen kom med transporten var kl så mycket så vi skulle redan ha varit på tävlngsplatsen!!! Zorina och Shaheeri gick upp i transporten utan  problem! 
Mamma hade gått omkull med Wakan på en bro man måste gå över om man ska kunna rida hem till oss.Den hade varit hal av frosten och det var därför hon hade blivit sen. Som tur va hade ingen skadat sig! 
 
Första starten var kl 10:00 och gissa när vi kom fram?? Jo, 10:00 och jag startade som nr 15. Jag ville bara vända om och åka hem! Jag var ju nervös redan från början, att dessutom komma försent och inte hinna gå bnan och knappt värma upp sin häst. Det blev bara förmycket! Men mamma tvingade mig (nästan) att stanna kvar. 
Jag fick gå in och kolla på en startande för att lära mig banan, efter att vi hade startänmält mig och Shaheeri. 
Det var svårt att lära sig banan när man var så nervös, och sen red ryttaren dessutom fel! 
Jag gick till mamma och sa att jg absålut inte ville tävla, men hon sa att vi skulle lasta ut Shaheeri och sen fick jag kolla på ett ekipage till medans hon lede runt henne. Det gjorde jag och nu kunde jag banan, fast var osäker på vilket hinder som var 5 och 6. 
 
Jag värmde upp Shaheeri i skritt, trav och galopp i en padock. Undertiden fixade mamma så att jag fick starta sist på 60cm. Så nu startade jag som nr 19. Hon känndes fin på framridningen och lysnade bra. 
När jag kände att hon var tillräckligt uppvärmd skrittade vi bort till ridhuset där vi skulle hoppa fram. 
Nu känndes hon änu finare och var full av vilja att hoppa. Vi hoppade fram på ett kryss 2 ggr och 2 ggr på ett räcke. Hon hoppade helt perfeckt och tvekade inte alls! Tillsist tog vi ett språng på en oxer, bättre kunnde ho inte ha hoppat! 
Så skrittade vi runt en stund utanför ridhuset i väntan på att vi skulle starta. 
 
Så var det vår tur och vi red in i ridhuset. Medans ekipaget innan oss hoppade, visade jag Shaheeri hinderna. Nu kunde jag banan! 
En rolig sak är att varje gång vi tävlar så har alla problem med att utala mitt efternamn "Mbye"! XD Eller så har dom svårt att utala Shaheeri! :D 
Men I alla fall, vi fick startsingnal med konstit utal på namnen och så var vi igång. Jag fattade inte galopp på henne förens precis på startlinjen, annars kunde jag antagligen inte hålla henne i lagom tempo. 
Ingen tvekan på nåt hinder. Hon flög över som en ängel! Hon var så ivrig och glad, och ville bara att jag skulle visa henne var nästa hinder var så att hon kunde hoppa det! En så otrolig känsla det var! 
Hinder nr 5 såg rätt läskigt utt. Det var ett riktigt titthinder. Det var svart och oranget och hade eldflamor på. Men Shaheeri tvekade inte för en 100dels sekund! Eftersom jag inte hann gå banan så hade jag inte planerat hur jag skulle ta ut svängarna och så, så vi kom rätt snett på 6:an, men hon hoppade endå. Så var det bara 2 hinder kvar och dom tog hon utan minsta problem! Och vi fick 0fel och en rosett!! 
Jag klappade och kramamde henne jättemycket! Hon är världens bästa ponny!!! 
När vi kom ut ur ridhuset skrittade jag av henne. 
 
Vi vann inte utklädnings tävlingen, men det gör inget, hon var bäst endå. Mamma glömde kameran men kan beskriva hur vi såg ut. 
Shaheeri hade låtsas blod på sig (såg riktigt hemskt ut), sen hade hon spindelnät på schabraket med plastspindlar i, och så har hon ju inget öga som vissa kan tycka se läskigt ut. 
Jag hade svarta ridkläder på mig, stövlar och en svart mantel. 
 
Japp det här var vår Halloween hoppning, tur att mamma övertalade mig att tävla i alla fall!  ;)

Natti!

Har tittt på film med familjen. Sånt måste man hinna med med, även tävlingsryttare med blogg! Blev lite fredagsmys på en lördag. Tittade på filmen "föräldrar fällan" Den är rätt gammal men ände jättebra! en film jag rekomenderar!! :D 
Tyvärr kan jag inte ladda upp bild på den, men när jag får min dator kan jag tipsa om en massa bra filmer.
Men ska sova nu. Har vart en lång dag ;)
Natti, natti<3

:D

Hej hej! Nu är jag hemma efter en lyckad tävlingsdag! Men är så sjukt trött nu så skriver om det ikväll + ett inlägg om min privatlektion i dressyr! Så håll utkik! Jag kan säga att det gick super!!! :D Tyvärr glömde mamma mobilen så det blev verken bilder eller film :((
Men glöm inte att kolla bloggen en gång till idag!! :D 

Första ridningen på Wakan

 Hej hej! Nu har jag ridit Wakan och Zorina. Red Wakan först.
Wakan: Vi red rundan i skogen vid sommarbetet. Det var första gången jag red honom nu när han är vår. Wakan var den första häst jg sutit på  i hela mitt liv, men det var så länge sen jag red honom och då kunde jag inte rida, utan åkte bara med. Så det här var då första gången jag red honom kan man säga ;). Det känndes som om jag red på en stor lurvig björn. Han har så himla bred rygg. Pigg var han också. Jag trodde inte att han skulle ha så bra kontition och va så pigg, men där haade jag fel. 
Jag har ett tränings schema(som jag kan skriva om sen) där man kan få hästen i bra kondition på en månad. Dom första dagarna ska man skritta mesta delen av ridpasset, men Wakan ville mest trava hela tiden! 
ÅHHH vad vi hade mysigt. Är alltid lika roligt att rida en häst för "första" gången!
 
Zorina: red jag åt andra hållet. Henne red jag barbacka på. Det är så himla mysigt att rida i skogen på hösten. Att galoppera över stigar som är täckta med löv, och löv som faller ner som snö! 
I alla fall såå red vi bort till ko-hagen. Ja alltså det är 3 stora kohagar som sitter ihop som jag brukar rida i på vintern när korna inte är där. Jag red dit i dag för att kolla om det var öppet så att jag och Zorina kunde ta några härliga galopper där, men det var stängt :( Men vi fick i alla fall några härliga galopper i skogen! :D 
Nu ska jag ficka lite saker inför halloween hoppningen i morgon! Vi ska hoppa 60 cm! Är faktiskt lite nervös redan nu! Men det kommer säkert gå bra! 
Här åvanför är film från när vi hopptävlade sist! :D
 

försov mig!

God morgon! Skulle ju ha haft skola i Lund idag och börjat kl 8 men försov mig... Känns inte lönt att åka dit nu eftersom jag endå kommer sluta 11:30. Så fick höstlov en dag tidigare!!!! Jippi! Som ni säckert har räknat ut så kommer mitt höstlov(=hästlov) bestå av hästar, ridning och hästar!!! :D Och med den turen jag fick börjar det redan idag!!! :D 
Ha det gött i skolan! ;P 

...

Heeeeeeeeeeeej! Överdrivet glad just nu över att va inne! Kom precis in! Vill ni höra vad jag har varit med om? 
Jag tar det som ett "ja!" 
Åkte bussen hem från skolan. Det blev föresten ingen hoppträning för mig och Shaheeri idag :'( Från Gebarp gick jag till sommarbetet. Mamma sa i morse att hon skulle lägga ridutrustningen vid hagen så att jag skulle kunna rida. Lag utrustningen där när jag kom dit? Näääääää... Det enda jag hade var ridbyxor som jag hade tagit med mig till skolan och bytt om där. Jag ville cerkligen rida Shaheeri idag och hon skulle hem i vilktet fall som helst så jag tog på henne en grimma som hängde utanför hagen och två grimsakft. Gosade lite med dom andra hästarna innan jag tog ut Shaheeri ur hagen. Sen fick jag hoppa upp på henne och rida barbacka med bara grimma och grimmskaft hela vägen hem. Det gick facktiskt jättebra. Hon lyssnade lika bra på mig med grimma som med träns. Nästan bättre! Väl hemma fick jag sätta upp något staketliknande eftersom mamma hade rivit ner tyo halva staketet. Shaheeri blir jättestressad av att vara ensam så fick skynda mig att att cykla ner till sommarbetet. När jag hade cyklat en liten bit fastnade grimskaftet i hjulet och jag fick inte loss det. 
Fick springa hem, ta en ny cykel och grimmskaft och cykla ner till sommarbetet på nytt. 
När jag kom dit tog jag ut Wakan ur hagen och lede hem honom. Jag ville inte rida honom första gången barbaka utan träns så fick leda. 
Han är en riktig liten piggelin! Passr bra ihop med våra andra piggelinponnys! 
 
Japp det var dagens motion! Nämde jag att jag blev utelåst?! Japp dörren var låst och inget fönster öppet och dessutom började det bli mörkt..! 
Jag gick in/hem till min syster och va hos henne. Hon har eget hus som hon aldrig låser! Så där satt jag och kollade film till aldeles nyligen! 
 
Det är så tur att höstlovet börjar i morgon efter 11:30!!!! :D 

Läxa (lång text)

God morgon god morgon! Tänkte att ni skulle få läsa min svenska läxa som jag har gjort. HIhi det skulle va nån sorts liten skräck historia. Här kommer den...
 
Jag vet inte varför jag blev så rädd. Det var väl det där flinet som var mest skrämmande. Ett elakt flin, ett gubbflin. 
 
Jag hoppade på bussen, sa vart jag skulle och höll upp jojjokortet, vände mig om och sökte med blicken efter en ledig plats, och då, då såg jag det. Det där hemska gubbflinet. Där, några stolar bort satt han och stirrade på mig med sitt äckliga gubbflin. Han hade en mörkblå keps, solglasögon, en tjock mörkblå dunjacka, jeans och gympaskor.
Fastän  han hade solglasögon kände jag hur han stirrade på mig. Snabbt sjönk jag ner på en ledig stol och stirrade ut genom fönstret för att undvika att titta på honom. 
Jag kände hur hans blick stack mig i ryggen, som små vassa nålar. Vad vill han mig? Varför ska han stirra på just mig? Tusen frågor dök upp i huvudet. Det finns massor med folk på bussen, men han ska såklart stirra på just mig.
Efter ett tag kändes inte blickarna i ryggen lika vassa, så jag vågade snegla lite åt hans håll. Nu såg han ännu läskigare ut. Flinet var värre, han såg liksom elak ut. Som om han tänkte på något, eller någon han ville skada. Mig? Ordet dök bara upp i huvudet och det gjorde mig rädd. 
En hållplats kvar, sen skulle jag av. Dom få sekunderna mellan hållplatserna kändes evighetslånga.
 
Min fantasi satte fart och jag fick för mig en massa saker som tex. att;
Bussen stannade och alla steg av, utom flingubben. Han gick i stället mot mig. Jag kunde inte ta mig upp ur stolen. Jag satt liksom fast. Paniken växte. Jag ville skrika men kunde inte. Gubben kom närmare och närmare. Paniken bara växte. Det blev plötsligt natt och allt mörkt. Jag såg hur han halade upp något vasst, silvrigt ur sin ficka. En kniv. Han höjde den, flinade stort och elakt och jag tänkte, nu dör jag! 
 
Nu stannade bussen på riktigt och jag flög ut! Sprang så snabbt jag kunde. Vågade inte stanna, vända mig om. Bara sprang. Till slut orkade jag inte mer. Så sjönk jag ner på trottoaren och hämtade andan. Jag andades djupa, långsamma andetag för att lugna ner mig. 
När jag äntligen vågade titta bakåt såg jag någon komma springande. Den hade något i handen som blänkte i solljuset. Det var gubben och han hade en kniv i handen.
 
 
Tycks?? Kommentera gärna! :D 

 

inte bästa dagen

Hej på er! Onsdag var det idag. Inte precis min favorit dag direkt. Onsdag= lång dag. Lång dag= Gympa + seg och långtråkig dag. Haha, vet inte varför jag skratta ;) Kanske för att jag mest klagar hela tiden. Men det är något som är så bra med en blogg. Jag kan sitta här och klaga i timmar. Ingen behöver läsa/lyssna på mig och jag sitter inte som en dum idiot och klagar för mig sjäv! ;) 
Så nu när jag har haft en lång(tråkig)dag och inte fått lysa upp den med en ridtur på någon av dom underbara hästarna känner jag för att klaga lite ;) Så här kommer det...
 
Tänkte börja med att jag inte fick rida idag och det är jag skiiiiit sur för! Meningen var att Shaheeri skulle hållas igång hela veckan eftersom vi ska tävla på lördag. Vilket jag ser jättemycket fram emot, och då vill jg inte att hon ska tappa all sin kondis genom att bara skitta runt i en hage. + så tycker hon om att bli riden! Så jag slår vad om att hon också är sur ;) 
Och dessutom får jag kanske inte hoppträna i morgon eftersom general knas ska komma ner till mammas lilla eco butik så mamma tänker inte skjutsa mig. Jag har inte hopptränat på en månad, en månad! Hopptränar jag inte i morgon kommer jag dels inte hopptränat på en och en halv MÅNAD, dels inte hoppträna innan tävlingen och då har jag ingn aning om hur hon kommer o va. Det är sak nr 2 jag är sur över!
Så är det också så att det blir mörkt så himmla fort nu, vilket jag inte alls tycker om. Det gör att jag inte hinner rida lika länge som förut + att jag inte hinner rida alla hästarna ( 3 är det ju nu). Ni som har hängt kvar och orkat läsa allt dethär undrar kanske varför jag då rider ute i skogen (som jag hatar) istället för att rida på ridbanan eller i ridhus. Jo, jag har inte en sån lyx! Det hade vart så himmla mysigt med et ljust ridhus att rida i när det är aldeles mörkt ute och det spöregnar. Sitta där på hästryggen och träna dressyrprogram. Men nej, inget ridhus fär mej. 
Haha känner att jag börjar spåra ur lite. Avslöjar nästan mitt riktiga jag, hahaha nä skoja. Men det blir för tråkigt och jobbigt att läsa och jag verkar inte vara den där tysta lilla flickan som bara sitter och ler...
 
För att avsluta det här inlägget tänkte jag skriva lite saker som jag är glad över!
Jag kan börja med att jag är SÅ himmla glad över att jag har 4 hästar. Även om 3 av dom inte är bara mina så har jag  i alla fall dom som det. 4 kompisar. 4 kompisar som bor hemma hos mig (inte just nu då eftersom dom är på bete). Även om jag änu inte känner Wakan så bra so tror jag att vi kommer bli bra kompisar. Han är så snäll och gosig så det blir vi säkeet snart. 
Jag är också sjukt glad över att jag har mina människo kompisar som gör mitt liv mycket roligare! 
Är också glad över att jag har en egen hästtransport så jag kan åka på träningar och tävlingar oftare än vad jag hade fått om vi inte hade haft det. 
Är också glad över att jag har min mamma. Även om hon kan vara så in i helvetes jobbig och inte alltid förstår vad jag vill och så så finns ho i alla fall. Finns där och kör mig till träningar, tävlingar mm :D 
Japp det var då dagens inlägg. Hörs sen :P
 

Dressyrpass

Hej hej! Idag hann jag bara rida en häst. Det blev Shaheeri eftersom vi ska tävla i helgen och då måste hon hållas igång hela veckan. Det blev ett dressyrpass på gräsplätten. Riktigt fin blev hon i slutet. Jobbade mycket på volter och tempovexlingar. Försökte ochså få henne fin i galoppen då hon är rätt stor i det. Måste jobba mer med att få henne mer samlad och fin just i galoppen. 
Red inte så länge eftersom det hann bli rätt mörkt. 
 
Borstade Wakan också. Och såklart gosade mycket med honom. Dom andra hästarna har inte acsepterat honom än så får gosa och pysla om honom extra mycket nu i början. Han är en riktig liten kelgris ;) 

wakan

hej här har ni en bild på WakanNu är HAN här!

Tjaloj! Tnkte säg hej på ett anorlunda sätt så det blev så ;) 
Nu har HAN kommit! Han med stora bokstäverl. Lilla Wakan! Så söt han är!!! Nu har vi tre små arabiska fullblod. Fast Wakan är arabkorsnig :D 
Zorina har svårast att akseptera honom. Men dom kommer nog bli lika bra bästisar som Zorina och Shaheeri. 
Lilleman är... tja, Lilleman. Tror han är störst och tuffast. Han som bara är 98 cm i mankhöjd. Lilla bossen ;)
Shaheeri var rätt nyfiken på nye prinsen men hon skulle härma Zorina. Haha lille fjomp. 
Tyvärr glömde mamma mobilen hemma annar skunde jag ha laddat upp lite bilder på nye prinsen. Men dom får ni få en annan gång. 
Ska lägga mig tidigt nu så jag hinner kolla till filurerna innan skolan ;)
Hihi glömde säga att jag och Michelle (kusin) red på Wakan och Shaheeri lite runt i hagen ;)
Men god natt<3 

Hemma från tävling

Hej hej! Nu är jag hemma från en bra tävlingsdag! Min lilla prinsessa kämpade på med sin långa vinterpäls. Stakarn! Men Isbjörnen ska snart klippas. Är så tröt efter dagen så kommer skriva ett inlägg i morgon i stället! 

Mot Jägersro

haaaaj :-) sitter i bilen med tävlingskläder på. snart framme :-) Jägersro here I come
ps önska oss lycka till :-P


Köpt galoppsadel

Heeeej! :D Har typ sutit i en bil heladagen känns det som. Från 09:30-18nånting har jag åkt runt i typ halva skåne. 
Först åkte vi och hämtade min lillasyster på skolan. Hon hade sovit över där med sin klass. Sen åkte vi och lämnade hästtransporten hos min mammas farbror. Därefter åkte vi till Flyinge och lämnade min lillebror på kalas. 
Efter det bar det av till hässleholm för att titta på en galoppsadel. Den verkade bra så vi köpte den :D sen åkte vi till Lund och mamma hade afären öppen i en timme. Och efter det åkte vi till Flyinge och hämtade Max (lillebror) från kalaset. Och efter det åkte vi till mammas farbror och hämtade plåt och hästtransporten. Då stod mamma och snakade i timmtals. Och efter att vi hade varit där åkte vi till S Sandby och handlade godis och lite sånt och sen äntligen åkte vi till hästarna!!! 
 
Jag hann bara rida Shaheeri idag en liten stund. Provade galoppsadlen då. Känndes lite konstigt ftersom den är så liten och jag får inget riktigt stöd. Det var mörkt när vi började rida. När det är mörkt skyggar Shaheeri minst 3x mer än vad hon brukar. Jag skulle trava fram henne. Gjorde det på en volt först sen skulle jag göra det runt hela gräspläten. Men tydligen var det något läskigt där så Shaheeri kastade sig åt sidan. Jag var helt oförberädd så helt plötsligt satt jag i gräset ;) Som tur var sprang hon inte så långt så fångade in henne och satt upp igen och fortsatte rida. Red inte så länge eftersom hon skyggade rätt mycket + att jag inte såg någonting+ att jag har stukat fingret :S 
 
Men nu ska jag fixa allt till tävlingen i morgon. 
Lite bilder på mig och Shaheeri<3 
 

God morgon Lördag!

God morgon, gomorgon! Idag blir det ridning på båda ponnysarna! Därefter ska jag göra i årdning transporten för i morgon och sen putsa utrustningen. Tävling i morgon ju, Kl 16:00 på Jägersro :D 
Ska även fixa lite kläder till Halloweenhoppningne nästa helg! :D Måste göra läxorna också :S 

Freeeedag!

Halloj, halloj! Äntligen fredag! Har varit inne i Lund i mammas afär sen jag slutade skolan tills nu. 
Har gjort lite läxor där. Duktig jag är va? ;)  Fixade också lite bilder. Ni kan få se några ;)
 
I morgon ska jag packa till tävlingen på söndag + hitta kläder till maskeradhoppningen nästa lördag. Ser fram emot dom 2 sakerna! Ser även fram emot Höstlovet. Kommer rida så otroligt mycket då. Kommer ju ha 3 hästar att rida, så 9x3= 27ggr kommer jag rida då, ungefär ;) HIhi.
 
Men här får ni en bild :)
Så jag såg ut med mitt långa hår ;D 

Lite "nyheter"

'
Hej hej! Nu är jag hemma! Har lite nyheter att berätta!! Spännande??
Träningsävlingen i ponnygalopp skulle kanske inte bli av, men nu ska den det iallafall så kommer tävla i helgen!! :D Då börjar tävlingen kl 16:00 så behöver kanskr inte gå upp tidigast ;) 
En annan sak jag ska berätta om är... Skulle ju ha sagt det i helgen- Den lilla hemlisen och nu får det äntligen komma upp här! Vi ska hämta hem mammmas gammla häst på måndag!!!!!!!! :Dx1000 ÅÅÅÅÅÅh vad kul det kommer bli! Det är en arabkorsning, valack. Han heter Wakan Tanka och är jättesöt! Ska bli så himmla kul! 
4 hästar kommer vi ha på måndag! 
 
Ja det var mina underbara nyheter ;) Hihi men ska göra lite annat nu.

:-)

kolla vad jag har gjort :-)
ändrade planer

Halloj!

Blev lite ändrade planer. Mamma har åkt iväg så därför har jag inte kunnat rida :(
Men ska försöka hinna med båda prinsessorna i morgon! Blir nog lite dressyr eller uteritt. 
 
I skolan har jag haft följande ämnen: Matte, nån konstig lektion, sen läsning, engelska, svenska då vi läste sen gympa till halv 5.
Japp så såg min dag ut. 
 
Vill bara säga en sak! Tycker det är skit dumt och taskigt att skriva tex kränkande kommentarer. Även om det inte skrivs till mig blir jag arg och upprörd! Tycker bara det är så onödigt att göra så... Det finns faktiskt bättre saker man kan göra med sitt liv än att trycka ner andra. Mår ni bra av det. Ni som kränker och trycker ner?? I så fall är ni... Skulle ni vilja ha en massa elaka kommentarer? Näää kunde väl tänka mig det! Så sluta!!!!! Sluta med det nu, ni som gör det! Och till er som inte kränker utan skriver snälla saker, Tummen upp och hatten av. Ni äger!!!! :D
 
Japp ville bara få det här ur mig! 
 

hahahaa XD

så sjukt rolig video! sitter här och skrattar ihjäl mig med Mengeh! Kolla så ser ni vad jag menar! XD 

åker hem

halloj! Nu sitter jag i bilen påväg hem från gympa:-) lång dag idag var det. Ska rida nu när jag kommer hem. kommer antagligen bara hinna rida Shaheeri. Red barbacka igår men ska ha sadel idag:-)
hörs sen // Mariama<3


Ridning i mörker

Halloj!
Nu har jag och Isa (och Mengeh) ridit ute i mörkret. Vi kunde inte rida så speciellt länge eftersom det var kolsvart ute och då såg vi ingenting.
Jobbade Shaheeri lite på volt på ett gräsfällt. Hon var litestel i början men blev mjuk och fin mot slutet.
Då gick hon på tyglen i lagom hög form. Ska fortsätta jobba henne mer i morgon i samma fina form.
 
Japp, japp men nu ska Isa blogga så...

Bakat 😃

Hej hej!! Har bakat med Isa. Sitter nu i hennes säng och bloggar. Snart åker vi hem till mig😃 ska rida och lite sånt kul! Kommer fler inlägg om jag hinner efter att vi har ridit👍 men här får ni lite bilder!!!


galoppträning

hej hej nu har jag varit på galoppträning:-) shaheeri var jätteduktig. det var strålkastar på eftersom det är så mörkt. Batteriet dör snart så får sluta nu, men ni får lite bilder ;-)


lite smått & gott

Tjohej! Sitter och kollar lite filmer och sånt smått och gott ;) Har precis änmält mig till en maskeradhoppning på Torns RF! Ska bli kul. Det är en halloween hoppning så ska försöka komma på någon bra klädsel till mig och Shaheeri! 
 
Red både Zorina och Shaheeri i regnet. Båda två var riktigt pigga. Shaheeri var kanske lite mer tittig och på tårna medans Zorina ville galoppera snabbt hela tiden. Det bler skogsturer på båda prinssesorna. Ingen av dom gillar regn så det fick bli ridtäcka på. 
 
Men här får ni lite filmer! :D 
Hoppar vattenmatta för första gången med Shaheeri
Maskeradhoppningen då vi vann! :D 
 
Och så filmen från Tågarp. Ett sånt härligt minne!! Två felfria rundor på Shaheeri och det var vår första pay and jump.   Så sjukt härligt det var att tävla där, nästa sommar måste vi dit igen!!! ;) 

Min dag!

Halloj, halloj! Idag ser min dag ut ungefär såhär:  Rida Zorina och Shaheeri, putsa utrustning och lite sånt, göra läxor och städa rummet. Haha det första låter kul, men sen kommer dom tråkiga grejerna. 
I morgon är det ju måndag, skola och sånt tråkigt. Men Ska galoppträna i morgon, så då har jag något som lyser upp dagen! Blir sista galoppträningen innan tävlingen nästa söndag. Håll tummarna och önska oss lycka till!!! :D
 
Har lite o fixa, men mer och fler inlägg kommer! 

påväg

hej hej. Nu sitter jag i bilen och bloggar genom mammas mobil. vi är påväg till våra kusiner och moster:-)


Ska jag?

Halloj!
Ska jag fortsätta blogga?
Jag vet inte om jag ska fortsätte. Jag menar inta att jag ska sluta helt eller så, utan bara ta en paus för ett tag eftersom det inte händer så mycket just nu! 
Eller vad villl ni? Ska jag fortsätta blogga eller ska jag vänta och sen när jag har bättre tillgång till bloggandet fortsätta. Om detsista kommer det komma fler och längre, läsvärda inlägg. Själv tycker jag att det jag skriver kanske inte är så jätteintressant att läsa om för tillfälet. 
I alla fall, ni bestämmer. 
 
Idag fyllde min syster år så har ätit mycket kakor och tårta nu! Mummmmms! 
Men ska sova lite nu. Fårse om det blir fler inlägg i morgo! 
Ses<3 

Så snällt!

Halloj!Jag har fått låna Selense dator nu så att jag kan blogga. Snällt va?! :) Jag är inte riktigt lika sjuk idag. Mår lite bättre nu, men är inte fullt frisk. Antagligen blir det ingen hoppträning idag :(( Mama kan inte skjutsa mig, det är därför. Åååhhh vad jag har lust att hoppa! men aja får väl försöka hitta på något annat roligt! Blir svårt.
 
I morgon fyller min syrra Selene 17 så då ska vi fira henne. Därför blir det ingwn ridning i morgon heller. Om jag inte skolkar från skolan ;).
Hoppas jag får rida idag i alla fall, nu när det är så fint väder!
Här har ni en bild på en häst jag ritade för ett tag sen. :) Fin?

Sjuk!

Hej hej. Tänkte blogga lite nu. Är sjuk idsg, så är hemma från skolan. Har haft huvudverk sen i måndags. 
Ska försöka vila hela dagen idag. Det är ju hoppträning i morgon och den vill jag absålut inte missa! Jag hopptränar med Shaheeri varannan vecka, så jag kommer dö av längtan till nästa hoppträning om jag inte hopptränar i morgon, när det blir så stort mellanrum mellan hoppträningarna.
 
Men ska vila nu och försöka bli frisk tills i morgon! 

ont i huvudet

Hej hej! Nu är lilla jag tillbax och bloggar igen!! Andledningen till varför jag inte har bloggat i helgen är för att min dator har slutat fungera, jag får inte låna Selenes och den har datorn jag bloggar vid nu är lite coco ;) Ja alla färger är helkonstiga och så har dom ett starkt ljus så jag får jätteont i ögonen. :( Ska köpa en ny liten laptop till mig! Men mitt ID-kort måste komma först så att jag kan ta ut pengar från ett av mina bankkort så att jag har pengar att köpa datorn för.
 
Men sånt onödigt skit är inte särskilt kul att läsa om så tänkte skriva lite om vad jag har gjort i helgen. 
Jag har ridit båda ponnysarna i helgen. Älskade Zorina och Shaheeri. Båda var jätte snälla och pigga. Det var så länge sen jag red Zorina så varje sekund av ridturen var underbar. Det egnade ju i lördags. Men ävn om det så skulle vara snöstorm skulle varje sekund vara underbar, bara så länge jag har mina hästar!<3
 
Min lilla hemlis kommer förensten i helgen! Kul va??!! :D Den kommer avslöjas i helgen också, så stanna kvar! :P
 
Idag hade jag sjukt ont i huvudet :( Inte kul! Har fortfarande världens huvudvärk! Mamma är emot alvedon eller vad man nu ska säga, så jag får inte ta det. Får väl gå och nana nu så försvinner den väl. Vill drömma om min lilla hemlis och om ponnysarna :) Så natti natti och...

inte min dator!

Hej hej! Jag är just nu i en lägenhet bredvid affären. Här sitter jag och bloggar nu! På en bra dator med bra tangentbord! :) Idag har jag haft matte, klassens timme då vi tog skolfoto hoppas det blev bra!, tyska och hantverk. Hantverk är inte precis mitt favvo ämne! Uch! Ont i händer och armar får man och det jag skapar blir inte äns fint! :/ Och såklart var det i TVÅ timmar :((((((x1000! 
Nejmen så speciellt roligt var det inte. I morgon är det tack o lov helg och då ska jag rida båda hästarna. Mer vet jag inte. Kanska blogga xtra mycket. Men jag har liksom slut på ideer på vad jag kan blogga om! 
Som ni säkert redan vet älskar jag att få förslag! Så snälla kommentera! 
I helgen är det ingen tävling. Det kommer den inte vara denna månad förens 21 oktober! :) Träningstävling i galopp blir det då! Sen om jag hinner fixa dom saker som jag måste ha ska jag även tävla ett licenslöp den 4 November. Då debuterar vi!!! :D Dom två sakerna ser jag verkligen fram emot! 
 
Har inget mer att skriva om till ni ger förslag, så:

hahah...

 Nu är jag hemma och ska snart byta till ridkläder! Tummen upp! Eller njäaa... Det regnar ute så känner att det kommer bli blött ;). Inte kul! Självklart är det kul att rida och så, men i regnet blir det inte lika roligt. Det tycker i alla fall inte jag och hästarna. Det är vid sånnahär tillfällen jag verkligen önskar att jag har ett ridhus! Hade blitt så mycket roligare då och då kunnde jag göra vad jag ville och planera i förväg. Nu utan ridhus måste jag anpassa mig efter vädret. nU denna regnperiod har jag ingen chans att rida dressyr tex. Jag kan bara rida ut :( 
 
Men ska jaghinna rida båda ponnisarna måste jag skynda. Hejsvej! ;)

:)

God morgon god morgon! Japp är alltså påväg till skolan nu. Har ätit och fixat mig lite, så snart bär det av till bussen. Slutar tack o lov inte halv 5 idag så ska försöka hinna riada både Zorina och Shaheeri idag. Det blir nog uteritt med båda, eller kanske lite dressyr på Shaheeri om det inte rägnar så jag kan rida på gräset. 
 
Jag ska ta skolfoto i morgon så igår valde jag lite kläder jag ska ha på mig. Outfiten är nästan färdig nu :).
 
Såhär tror jag min dag kommer se ut:
  • Ta bussen till skolan.
  • Vara i skolan.
  • Bli hämtad eller ta bussen hem.
  • Byta om till ridkläder och åka ner till hästarna.
  • Rida Zorina med Lilleman och Mengeh.
  • Rida Shaheeri.
  • hem igen och Blogga!! :D
  • göra läxor, äta och lite sånt.
  • Sova!!! :) <3 
Nåt sånt tror jag det blir :) Hur ser eran dag ut? ;)
 

tillbax!

Hej hej! Nu är jag hemma igen och kan blogga! Var ju hemma hos Ida igår så det är därför jag inte har bloggat! 
Idag i skolan var det långa sega dagen med ämnena matte, engelska, svenska, idrot och lite sånt skit ;) Fast matte och ängelska är rätt kul. Men det var inte min mattedag idag. Var så sjukt trött så det gick rätt trögt. Jag har matteperiod nu så det är matte minst en gång om dan! Det är tur att matte är så lätt! ;)
 
Idag kommer jag inte rida för bilen är inte här och hästarna är på betet, så kommer inte ner till dom med all utrustning! :( buhuääääää... :'( kommer inte ha ridit på två dagar!!! Helt sjukt. Hästarna är liksom min energikälla. Jag får all min kraft från dom! Hoppas jag överlever tills i morgon! ;)
 
Nu när jag har så mycket tid har jag lust att skriva ett låååångt inlägg, men om vad? Snälla hjälp mig att komma på något! Vad vill du att jag ska skriva om?? :)
 
Tänkte berätta lite av en "hemlis" för er ;) Det kommer kanske komma nogot väldigt bra till oss!!! Det är en "sak" som jag älskar och gör mig glad. Men mer kan jag inte berätta... :p

filmer

Hej hej! det här inlägget har jag lagt på timer så det publiseras idag ;) Här får ni lite filmer! :D
 
 
 

Tisdag!

Tjaba tjena hallå!
Eller god morgon kan man också säga.
Jag kommer inte kunna blogga idag eftersom jag ska med Ida och kolla på bio idag, sen ska vi hem till henne. Inte bestämt vilken film vi ska se än, men kul kommer det bli!
Men skolan väntar så måste stika.
I morgon är det ju onsdag och jag slutar sent så det blir kanske inte så många inlägg då heller, men självklart kommer det inlägg! :)

galoppträningen

Haloj! Har nu varit på galoppträning med lilla Shaheeri. Trode först inte att vi skulle komma iväg för Shaheeri var fjantig och ville inte gå in i transporten när inte Zorina var med, men tillslut gick det! :)
Idag red jag inte med Mengeh och lilleman på galoppbanan. Det var någ bra för både mig och henne. Shaheeri går ju mycket fortare än Lilleman så det blir lite svårt att hänga med för honom.
Sist jag och Shaheeri var på galoppbanan tävlade vi så hon var sjukt taggad idag. Hon trode nog att det var tävling ;)
 
Men ska sova snart så god natt <3
 

RSS 2.0