Tävling i morron :)

Hej hej!
I morgon är det hopptävling som gäller för mig och Shaheeri! Det är en Pay and Jump på Tågarps RF :) Vi startar i två klasser, 40 och 50 cm. Jag tror att det kommer gå jättebra! 
Idag har jag putsat all utrustning och packat in allt i transporten :) Jag och Mengeh har ridit hem Zorina och Shaheeri från sommarbetet så att vi kan komma i väg tidigt i morgon. Vi har tvättat  Shaheeri så nu glänser hon jätte mycket. 
I morgon ska vi åka kl 07:00 senast om vi ska hinna i tid, och jag får gå upp ca 05:30 :) Men morgonstund har guld i mun, eller vad man brukar säga ;) 
det kommer komma bilder och filmer i morgon från tävlingen! 
 

Följ min blogg!

Följ min blogg med Bloglovin

God kväll ;)

Hej bloggläsare!
Jag kunde göra ett inlägg igår för jag han inte, lovar! ´Mamma försökte fixa min data men det gick inte :/ en vän till vår familj ska skicka en sak så vi kan fixa den! :)
Så värst mycket har jag inte gjort i dag. Har typ vart i Lund hela dagen :s 
Jag har lagt upp filmen nu, den när jag ramlar av Shaheeri när vi hoppade i onsdags! sök på MariamaMbye på youtube eller klika på länken under där man kan se senast skrivna inlägg (till höger) :)
I morgon hoppas jag kunna blogga lite. Jag ska ju tävla på söndag och har rätt mycket att fixa, men kommer säkert hinna med att blogga! :)
2 av våra katter Findus och Prince Strawberry (Prince är min katt ;))
 

Avramling!

 
Hej bloggläsare! 
 
I dag var det 3:dje dagen på LillemansGötes tränings pass! Han blir bara bättre o bättre. Men för mig gick det inte lika bra. Jag trillade av honom när han gick ner i ett dicke med högt gräs. Över huvudet for jag ;) men som tur var slog jag mig inte. 
Senare idag hopptränade jag med Shaheeri. Vi tränade kombinationer. Det gick lysande tills Shaheeri stanade framför ett hinder och jag trilla över huvudet på henne också ;) Upp igen och hoppa! Lägger ut video på Youtube snart :)
 
Nu ska jag och Mengeh titta på en film :)
 

Här hittar ni mig!

 
väldigt oseriös bild!! :P
 
Facebook  Mariama Gnägget Mbye
Youtube  www.youtube.com/MariamaMbye
mail  zorina_lilleman@hotmail.com
www.MariamaMbye.blogg.se 
 
 
 
 
 

Galopptävling!

Hej!
Jag och Shaheeri tävlade på jägersro. Det var en galoppträningstävling :) vi kom 2:a. Är riktigt nöjd. Vi var otroligt leriga efter loppet ;)
 
Priserna vi fick!
 
 
Efter mål :)
 

glad Midsommar

Glad midsommar:-) hoppas ni har det underbart! Det går knappt att blogga från mobilen så det blir inte så många inlägg :-( men bättre inlägg kommer när jag kommer hem i morgon:-S >:)

Kalmar i morgon! :S

Hej svej :P Idag hella förmiddagen och halva eftermiddagen var jag i Mammas affär.   Efter det åkte vi till stora berntstorp och handlade lite och var inne lite på My One. Jag har också ridit ut med Max. Han lär sig otroligt snabbt. Max vågade till och med galoppera ute i skogen, det är det inte många nybörjare som vågar. 
Tyvärr får det bli ett kort inlägg utna bild för vi ska åka till Kalmar i morgon och jag måste packa! 

PonnyAkuten 4

Hej! ska bara säga att PonnyAkuten4 sluta idag!   Lyllo dom som fick åka till lägret och få hjälp med sitt problem!
Jag får väl söka in nästa år igen om dom ska ha en PonnyAkuten 5, om mitt problem med Shaheeri inte har löst dig vill säga. Jag hoppas inte att det är kvar i ett år till. Självklart skulle jag vijla vara med på ett så roligt ridläger, men jag vill inte ha problem med mon häst!
Men ha det bäst! :)

duktig ridelev :)

Idag har jag hoppat Shaheeri lite gran. Det gick bra och hon var framåt, nästan lite för mycket. Men jag ska inte klaga för hon sköte sig utmärkt bra :)
Jag hade lite ridlektion för min lillebror Max på Zorina. Max är 7 år och har inte ridit så jättemycket än. Men han tyckte det var roligt att rida och nu vill han till och med börja på ridskola. Det han lärde sig: göra halt, styra, håla tyglarna rätt, komma fram i skritt och trav. Han galopperade själv också och kunde sakta av och hålla sig kvar! ;) Är stolt!
Jag har inte gjort så mycket mer än läst och vart vid datorn, och städat mitt rum :/ Jag ska kanske, bara kanske (har inte bestämt mig än) åka till kalmar på torsdag till lördag så får väl packa :(

"Modellbilder"

Idag på morgonen tog jag och min lillasyster Mengeh lite "modellbilder" här är några :)
XOXO Mariama<3

Galoppträning :)

Nu har jag varit på galoppträning med shaheeri :) Isa (www.IsaVinells.blogg.se) följde med! Det var bara jag som var där så jag och Shaheeri galopperade 2 varv själva på galoppbanan :) det var kul att ha hela banan för sig själv.
Zorina fick föjla med denna gången också.
Tidigare idag red jag och Isa ut på hästarna
.

XO XO Mariama :*


Anmäld! :D

Heeeeeeej! Nu är jag på bra humör igen ;) Jag har nyss anmält mig och Shaheeri till lite tävlingar :) En galoppträningstävling på Jägersro den 24 juni :D Och hopptävling pay and Jump på Tågarpsortens RF den 1 Juli. Längtar!!!!!!!!! Hoppas det går bra, eller det kommer gå bra eftersom jag tävlar med världens bästa häst!
Hej så länge :)


Dålig dag :(

Jaha enu en dålig dag :( Det började med att jag skulle ut och rida. När jag sadlade Zorina började det regna. Uch! Aja jag red i alla fall. Det slutade regna så blev lite gladare. När jag red Zorina övade jag på att stå i galoppsits med korta läder. Jag red på en vildvuxen äng bredvid en väg. En bil stanade och en gubbe hoppade ut. Han sa att jag inte fick rida på ängen för den var "odlad" och jag bara får rida på vägar :( :@ Ja så nu är jag på dåligt humör för jag kommer inte kunna rida nån stans :( Nu sitter jag här vid datan och letar efter stallplats till hästarna där man får rida, vet ni något så snälla säg till!!

Shaheeri & Zorina

RIDSKOLETIDEN!

RIDSKOLETIDEN är över nu :( Igår var sista gången jag red där. Vi red gymkhana och det var jätteroligt. Jag
kommer sakna alla hästarna jättemycket. Här är några hästar på ÖTR. Tyvärr hade jag inte bilder på alla.
Jag kommer sakna ÖTR enormt mycket, men jag måste "gå vidare" och ta lektioner med Shaheeri.
Men jag kommer aldrig glömma ridskoletiden och alla fina minnen där ifrån! :)
Orkido
Aladdin
Mimmi
Jasmine
Wille
Candy (ny häst)
Hildie

Shaheeri

Ras: Arabiskt fullblod
Färg: brunskimmel
Född: 1993
Övrigt: D-ponny

Shaheeri var/är min första häst. Jag fick henne på våren förra året. Shaheeri är ett 19 årigt sto. Hon älskar att hoppa och träna ponnygalopp. Hon är ochså duktig i dressyr. Shaheeri kallas också för Heeri.
Shaheeris bästa vän är Zorina.
Shaheeri gillar inte små tommtar som räker ut tungan åt henne när man rider i skogen ;)
Det bästa med Heeri är att hon tycker om att jobba med en och hon är världens gulligaste!

<3 Shaheeri <3

LillemansGöte

Ras: Shetlandsponny
Färg: Rödskimmel
Född: 2006 28 Juli
Övrigt: A-ponny

LillemansGöte är en valack. Han kallas Göte. Det är kanske inte det finnaste namnet men det var inte vi som gav honom det. Vi har haft Göte sen han var 2 år och vi har ridit in honom skälv. Men han kan inte så mycket än.
Det bästa med Lilleman är att han är söt och gosig. Göte tycker om att köra (häst o vagn) och att "tävla" i galopp mot Zorina:) En sak som inte är så bra med Göte är att han är så liten så jag inte längre kan rida honom :(

<3 LillemansGöte <3

Zorina

Zorina :)

Ras: Arabiskt fullblod
Färg: Fux
Född: 1989 30 Maj (23 år)
Övrigt: D-ponny

Zorina är ett sto. Hom är världens snällaste. Vi har haft Zorina i 7 år. Zorina älskar att galoppera fort och att bli ompysslad. Zorina gillar inte vattenpölar.
Det bästa med Zorina är att hon är snäll, samarbetsvillig och bra att lära sig med/på. Sen finns det en massa andra saker som är bra med Zorina. Zorina är den bästa första häst man kan få!
Zorinas bästa kompis är Shaheeri.
<3 Zorina <3

Sorry

Ledsen för att jag inte bloggade igår. Men vi åkte runt i typ halva skåne och kolllade på nya bilar för vår är sönder. Tillslut köpte vi en i helsingborg! skit snygg är den ;) Vi kom hem ca kl 12 :S till kvällsmat åt vi tacos och så tittade vi på en film :) När den var slut sommnade/gick och la oss ca kl 01:49 :S. så är rätt trött nu men kan inte sova mer.
Igår red jag båda hästarna, zorina och Shaheeri. Shaheeri fick ta det rätt lungt eftersom hon tävlat dagen innan.
Bilden är på priset vi fick!
Nu på sommarlovet kommer jag inte blogga om vad jag gör varje dag, för dom flästa dagarna kommer ungefär se lika dana ut. Men jag kommer så klart blogga varje dag, i alla fall försöka ;)
Denna veckan har jag ingenting att göra, förutom rida då :) så kom gärna med förslag!
Nu tror jag inte jag har nånting mer att blogga om, annars blir det ett nytt inlägg...

Tjao


Hopptävlingen gick...

Hello!
Hopptävlingen gick... SUPERBRA!!! Vi blev felfria och fick en medalj!! :D Hon brukar alltid vilja titta på hinderna precis innan hon hoppar men nu flög hon över som värsta sm ponnyn (enligt mig).  På bilden hoppar vi hinder nr 8. Shaheeri var otroligt pigg både innan och efter tävlingen. Min moster och Shaheeris förra ägare kom och tittade på, så det var bra att det gick så bra nu! Alla som var felfria fick en medalj och dom 5 första fick rosett också. Vi hade tiden 34,något och var en halv sekund från att få rosett :S Men är lycklig endå! Det var många som kom fram och sa att Shaheeri var fin, söt, vacker mm :D
Men hej så länge // Världens lyckligaste hästägare<3

Tävling i morron!

Heeej!
Japp nu har jag slutat 7:an! :D Mitt härliga sommarlov börjar och i morgon händer redan något roligt! I morgon ska jag och Shaheeri klubbtävla :) Nu har jag packat in allt i bilen (tror jag) så det är bara att gå upp i morgon, sätta på mig tävlinskläderna, lasta Shaheeri och åka! Jag är lite nervös redan nu men banan är inte så svår och vi kommer inte hoppa så högt. Tävlingen börjar kl.10:00 och vi startar som nr 13. Men nu får jag nog sova så att jag är pigg (inte gris;)) tills i morgon.
blogg: www.MariamaMbye.blogg.se
Youtube: MariamaMbye
Facebook: Mariama Gnägget Mbye
Zorina_lilleman@hotmail.com
xoxo ;) Mariama <3

Sista skoldagen avklarad!Hej bloggläsare!
Nu kunde jag ju inte bloggat igår för jag var hemma hos Ida med Isa (www.IsaVinells.blogg.se) och Tigra. Vi hade jätteroligt! :D Idag var det sista skoldagen i klass 7!! I morgon är det avslutning :) Min mamma har köpt en kläning till mig som jag ska ha på mig i morgon (bild kommer nog då).
I dag var jag på ridskolan och red. Jag rider där varje fredag, men det är antagligen sista terminen jag går kvar, så idag var näst sista ridlektionen på ridskolan. Andledningen till att jag rider på ridskola och har egen häst är att mamma säger (och det är så) att man lär sig mer om man rider flera hästar. Men i alla fall jag red Orkido idag. Det var första gången jag red honom. Han är sååå söt! och duktig :) På fredagar har Shaheeri vilodag så jag red inte henne men mamma red henne i går. 
I morgon har jag mycket att fixa innan tävlingen så det kanske inte blir ett så långt inlägg.
Jag vill bara säga en sak till innan jag slutar skriva. Jag blir jätteglad om ni kommenterar inläggen :D

Chao :*

Hoppning idag :)Hej!
Nu har jag och Isa ridit. Vi var hos hästarna i 5 timmar. Vi bygde först upp hinderna, sen red vi lite på Zorina :)
När jag värmde upp Shaheeri kändes hon rätt så pigg! Sen när vi hoppade gick det jättebra! Hpn var pigg och hade en fin bjudning. Vi hoppade inte så högt men vi hoppade en bana på 10 hinder. Video finns på Youtube, sök på MariamaMbye så kan ni se den :) Nu är det inte långt kvar till hopptävlingen den 10 juni.
Bilden är från vår första hopptävlin tillsammans den 6 April.
I morgon kommer jag inte kunna blogga för jag ska hem till en kompis och sova över hos henne :) Mamma ska antagligen rida Shaheeri i morgon.

Kramisar // Mariama<3

PonnyAkuten 4 börjar idag!Heeej!

Idag ska jag och Isa rida på dom underbaraste D-ponnyernasom finns! Men det ska jag skriva om i kväll.

Om ni inte vet det så åker 8 ryttare med deras hästar till Tobbe Larsson för PonnyAkuten börjar idag!
Jag och Shaheeri sökte in. Vi kom med till castingen i Malmö den 13 maj, men vi kom inte med till lägret:(
Jag blev jätteledsen och grät i några dagar:'( Vi sökte in med lastnings problem och att hon blir rädd för naturliga saker. Jag är ledsen och besviken över att jag inte kom med till lägret, men jag är glad över att jag fick komma till castingen med Shaheeri och visa upp vårt problem! Jag är också glad över att jag träffa Tobbe, Anna, Shirin och Henrik från PonnyAkuten 3!
Bilderna är från castingen!

// Mariama<3

Ingen ridning i dag :(Tja!

I dag blev det ingen ridning för mig:( För att jag passar min lillebror för att resten av familjen är på konsert och kommer inte hem för ens i natt. Min kompis Isa (www.Isavinells.blogg.se) är här:) Vi ska hoppträna med Shaheeri i morgon:)

I skolan i dag hade vi förhör på dom oregelbundna verb jag inte kan. Kom inte i håg två och kommer säckert att ha några stavfel på vissa:/ så det gick inte särskilt bra:( men det var det sista provet på typ 3 månader:D

Bilden är på mig och min söta D-ponny Zorina:) Eller hon är inte helt min utan familjens:S

Men hadet bra på den lediga dagen i morgon! Nu ska jag hoppa studsmatta!

// Mariama<3

Galoppträning! :)


Nu har jag och Shaheeri vart på galoppträning :) Det var jätteroligt och vi hade fått låna en riktig galoppsadel och träna med. Det var första gången vi hade det! Zorina (vår andra häst) fick följa med i transporten för att lilla Shaheeri skulle gå upp ;)

Men nu ska jag försöka träna på dom oregelbundna vwrb vi har tills i morgon som jag absålut Inte kan lära mig!

Bilden är på mig och Shaheeri<3

// Mariama<3

Längtar efter sommarlov!

Hej! Idag kommer det inte hända så mycket. Jag har ingenting att göra, förutom att plugga på engelska läxan men det har jag ingen lust till, så jag tänkte göra ett litet inlägg.   Jag längtar till sommar lovet och till i morgon. Varför jag längtar till dom två sakerna. I morgon ska jag på galoppträning på jägersro med min söta D-ponny Shaheeri. Det är jätteroligt att galoppträna och alla borde verkligen prova på det.  Varför jag längtar till sommarlovet är så klart att jag är ledig, slipper läxor, skolan, gå upp tidigt, få göra roliga saker, vara med hästarna hela dagarna mm. Det är bara 4 skoldagar kvar! Hahaha :D     I kväll kommer det kanske lite bilder på mig och mina hästar.   Men ni får ha det bra i det
Hej Hej!
Jag har nyligen kollat på några avsnitt av PonnyAkuten1. Mycket mer har inte hänt idag :/
I morgon ska jag på galoppträning med min underbara D-ponny Shaheeri. Jag längtar! Så nu får jag väl ängna mig åt att putsa sadel och träns.
En sak till jag längtar efter är sommarlovet! Det är bara 4 skoldagar kvar! Det ska bli så kul att äntligen sluta 7:an och efter sommaren börja 8:an. Men jag känner mig förliten för att bli en 8. Som tur är e det ju ett helt sommarlov framför! Jag har inte planerat så mycket än, men ska självklart rida, tävla, vara med kompisar, åka till Falsterbo mm.
Om jag får låna min syrras dator kommer det lite bilder i kväll på mig och mina ponnysar :)
// Mariama<3

FÖRSTA INLÄGG! :)

HEJ HEJ!
Nu har jag skaffat en blogg :) I min blogg kommer ni kunna läsa om mig, mina underbara hästar och vad som händer i min värld ;)
Jag kan berätta lite om mig sjäv. Jag är 14 år. Jag älskar hästar och rider varje dag. Jag älskar också att vara med kompisar och att läsa hästböker (så klart). Jag gillar inte kryp, skogen och regn.
Vår familj är djurälskare så vi har 3 hästar, 3 sköldpaddor, 3 katter, ett får, en get och kaniner.
Jag har en lillasyster, en storasyster och en lillebror.
Mer får ni veta om ni fortsätter läsa min blogg...<3
// Mariama <3

RSS 2.0